Konstnärer i samverkan

Danderyds Konstrum

Om oss

Danderyds Konstrum (f.d Danderyds konsthall) är en konstförening för konstnärer i Danderyds kommun.

En förening av konstnärer för konstnärer och dess publik.

Föreningen Danderyds Konsthall startades som ett nätverk i december 2011 av konstnärer i Danderyd. Syftet var att arrangera utställningar och andra aktiviteter till nytta och glädje för medlemmarna samt att berika konstlivet i Danderyd genom betoning på det lokala. Efter två fantastiska år då kreativa och nyskapande idéer resulterat i ett pärlband av utställningar och happenings, upplysande kurser och flera andra kulturaktiviteter ombildades nätverket av praktiska skäl ombildats och tog en ny skepnad som förening med samma namn – Danderyds Konsthall.

År 2022 ändrade föreningen namn till Danderyds Konstrum eftersom det tidigare föreningsnamnet var lite missvisande då vi inte har någon konsthall. Däremot har vi en lokal på Viktor Rydbergs väg 29 sedan sommaren 2022. Föreningen Danderyds Konstrum är opolitisk samt icke-hierarkisk där Konst och Glädje skall stå i centrum för verksamheten.

Verksamheten i Danderyds Konstrums regi sker genom utställningar i olika lokaler i kommunen bland andra Församlingens Hus, Danderydsgården, Mörbybadet och Elverket Djursholm.

Många medlemmar medverkar i Danderyds Konstrunda som hade premiär hösten 2013 och som är återkommande vartannat ojämnt år. Danderyds Konstrunda arrangeras av Karin Nordvaller, Jenny Grant samt Anna Werner.

Bli medlem

Follow us on Instagram